Din 2 in 2 ani ne punem aceiasi intrebare : Pe cine votez ? Ca vorbim atat de alegeri locale sau nationale.

Aceasta intrebare arata faptul ca nimic nu este clar in mintea noastra . Nu este nimic limpede, pentru nimeni ce candidat si ce platforma electorala sa aleaga .

In tari precum Germania, USA, Franta exista 2 maxim 3 partide politice.  Optiunea politica a unui votant din aceste tari este aproape aceiasi fata de un partid.  Mereu lupta electorala se duce pe cei care sunt indecisi sau care nu au o opinie politica clara.

Intrebarea : pe cine votez  ? Arata de fapt ca nu avem prin constructie o opinie politica. Nu avem o ideologie politica.

Intrebarea cetateanului  turmentat este legitima pentru ca clasa politica nu este definita clar in doua directii : stanga si dreapta.

In politica romaneasca partidele de stanga fac aliante cu partidele de dreapta.

Partidele de stanga incearca sa ne convinga cu politicile lor liberale , iar cei de dreapta incearca mereu sa spuna ca nu uita de politicile sociale.

In Romania sunt votanti care in niste alegeri voteaza cu partide de stanga sau extremiste, iar la urmatoarele alegeri voteaza cu partide de dreapta.

Faptul ca oamenii politici trec dintr-un partid in altul mai ceva ca jucatorii de fotbal de la o echipa la alta, lasa impresia ca nu exista ideologii si principii politice.

Noi romanii in principal votam oamenii nu concepte si principii politice . Cred ca lipsa de cultura politica  atat a politicienilor cat si a votantilor duce la aceasta turmentare politica .

Cine are de castigat ?

Omul politic cu personalitate puternica, care iese usor in evidenta, nu conteaza sa aibe o idee, o ideologie, un principiu politic. Important este faptul sa domine cu personalitatea lui.

Asta votam noi romanii, personalitatea omului politic. 

Tu de ce crezi ca suntem cu toti turmentati politic ?