Sfarsitul acesta de saptamana este unul de foc.

Luni, 26 octombrie, este Sfantul Dumitru. Acum 8 ani de zile, acest sfant infaptuitor de miracole l-a adus in familia noastra, pe Leonard Dumitru, un baietel mult dorit de mine si sotul meu.

Cu aproape 11 luni inaine de nasterea sa, am fost intr-un circuit in Grecia si cand ne-am oprit in Salonic, ghidul ne-a spus ca avem ocazia sa ne rugam la Moastele Sfantului Dumitru, iar rugaciunile noastre vor fi ascultate.

Impreuna cu sotul meu, Florin Gemanaru, ne-am rugat de sanatate pentru noi si cei apropiati, dar si viata noastra sa fie binecuvantata cu o faptura minunata care sa ne intregeasca familia.

“Barza” ne-a dat de veste prin luna februarie ca ne va aduce bebelusul mult dorit. Am inceput sa cautam nume de fetite si baietei.
Eu l-am ales pe cel de fetite si sotul meu pe cel de baietel : Leonard de la Leonardo da Vinci, marele pictor si inventator italian. Ca sa nu ma las mai prejos, i-am spus ca sa-i punem si un nume mai romanesc : Ionut.

Timpul a trecut usor, usor si am ajuns si in luna octombrie pe la sfarsit. Intr-o zi cand ma intorceam de la serviciu, un sofer grabit “m-a agatat” pe trecerea de pietoni.
M-am speriat si mi s-a facut rau, ceea ce m-a provocat nasterea prematura a lui Leo exact pe data de 26 octombrie. Nasii nostri de cununie au insistat sa-i schimbam numele copilului, sa poarte numele Sfantului care l-a ajutat sa se nasca sanatos.

De atunci, Leonard Dumitru isi serbeaza ziua numelui si ziua de nastere in aceeasi zi.

Crescand, a vazut ca atat eu, cat si sotul meu ne sarbatorim o data ziua de nastere si in alta zi pe cea a numelui, am hotarat sa-i sebam in mai multe zile aniversarea.

De aceea, anul acesta avem urmatorul program :
-vineri – petrecere la locul de joaca cu colegii de clasa si prietenii din bloc
-sambata – petrecere cu nana si nanu in oras
-duminica – petrecere in 3
-luni – minipetrecere la scoala si cu colegii care nu au participat la petrecerea de vineri, iar seara petrecere cu bunicii, matusa Cristina, unchiul Adrian si Robin.

La aceasta petrecere, trebuie sa ne etalam talentele de “masterchefi in bucataria proprie” toti 3.

Vom servi la masa :
-Ratatouille
-o reteta cu pestisor – sa-i bucuram sufletul lui tati – asezonat cu mujdeiul inconfundabil al lui Leo
-un chec cu struguri, stafide si nuci
-un tort pregatit de Dolce Bia Cofetarie Constanta.

Vom reveni cu retetele si fotografii.

PS. Pana atunci ne mai auzim aici pe facebook.