Impreuna cu intreaga familie am alergat la Semimaratonul Bucuresti din 17 mai la diferite curse .

Leonard a alergat la Cursa Copiilor la categoria de varsta 6-7 ani . Laura a alergat la Cursa Populara pe distanta de 3,5 km. Eu am alergat la Semimaraton – 21, 1 km.

Am plecat de sambata dimineata din Constanta . Sambata la ora 10.30 incepea Cursa Copiilor. Am ajuns la ora 9.20 in zona Palatului Parlamentului. Leonard si Robin si-au ridicat kitul de concurs. Kitul de concurs era format din : numar de concurs, tricou de bumbac si reviste pentru copii.

Prima cursa a fost la 10.30 , pentru baieti grupa de varsta 6-7 ani. Am verificat inainte de concurs traseul impreuna cu Leonard si Robin. Eu m-am pozitionat la intrarea in prima curba de pe traseu. Aceasta se afla la 50 m distanta de linia de start. Leo nu  a reusit sa se plaseze printre primii la linia de start si din aceasta cauza a pornit printre ultimii . In prima curba cativa copii au cazut, dar cu ajutorul altor copii au reusit sa se ridice. In cazul copiilor fair-play-ul a functionat cu adevarat.  Leo chiar s-a intors odata din alergare pentru a ajuta un copil sa se ridice.

Pe tot parcursul cursei de 850 m a alergat incontinuu pana la final. Eu am alergat alaturi de el pe margine pentru a-l incuraja. Pe ultimii 200 m a depasit peste 50 de copii care doar mergeau .  Atunci s-a vazut pregatirea facuta in ultimile luni . Alerga cu mare bucurie. Eu alergam pe langa el  cu o plancarda pe care scria :  Hai UMBRA  VANT , Dom de la Vaj.   A fost cererea lui sa scriem asta pe plancarda.

La final a fost printre primii copii care au ajuns la linia de finish. Cu siguranta iesea mult mai in fata daca nu pleca printre ultimii. Apoi au fost cursele de fetite la 6-7 ani , baieti si fete 8-9 ani. A urmat apoi Robin la cursa de 10-12 ani .

Robin s-a organizat mult mai bine la linia de start si s-a asezat in a treia linie. Ardea de nerabdare sa alerge sa simta gustul competitiei. Cand s-a dat startul a pornit ca o glont de la linia de start. In cateva secunde ajungand deja in prima curba. Eu impreuna cu Laura si Leo l-am asteptat la linia de start-finish si a venit printre primii alergatori . A facut cu adevarat o cursa memorabila de 1,4 km .

A doua zi intram in competitie noi : eu ,  Adrian (fratele meu) si Cristina (cumnata mea) – alergam la semimaraton , iar Laura la 3,5 km. Laura s-a sacrificat pentru a putea sta cu Leo si Robin.

Ambele curse au inceput la ora 08.30.

Pentru cursa de 3,5 km numerele de concurs erau negre si plecau de pe culoarul 2. Pentru aceasta cursa s-au epuizat toate locurile cu 24 h inainte de startul competitiei. Cursa a fost in jurul Palatului Parlamentului si Parcul Izvor. Cel mai bun timp a fost de 10 minute. Laura a terminat undeva la jumate in 28 de minute. O mare parte din cursa a fost in panta pe langa Casa Poporului.

Pentru noi 3 care am mers la cursa de 21,1 km ne-am impartit in modul urmator. Adrian a plecat dintr-o zona ceva mai aproape de linia de start , iar eu cu Cristina am plecat din zona D de start, langa noi era pacemakerul de 2:00 h. Inainte de start ne-am intalnit cu Andrei Rosu si Adrian a facut cateva glume cu acesta legat de faptul cine o sa iasa pe primul loc Andrei sau Adrian in detrimentul kenyenilor.

Eram   destul de departe de linia de start si nu am auzit si vazut cand s-a dat startul, dar imediat dupa 08.30 oamenii au inceput sa se puna in miscare. Am hotarat sa alerg cu Cristina impreuna 21 km. Cristina alearga foarte bine, fiind printre putinele femei ce s-au inscris in cursa de 21 km .